Sitges 2015: Avanç de programació

A falta d’uns messos pel començament del 48è  Festival Internacional de Cinema de Sitges, Sitges 2015, em assistit a la roda de premsa d’avanç de programació i en que s’ens han explicat més detalls de com es desenvoluparà aquesta nova edició.

Àngel Sala, director del festival, ens ha recordat que  s’ha escollit la pel·lícula  “Seven” de David Fincher, que aquest any compleix 20 anys desde la seva estrena, com l’exemple màxim del tema en el que es vol insistir aquest any, que son els thrillers, més concretament, els thrillers que voregen la frontere amb el terror o la fantasía.

Recordem que el cartell d’aquest Sitges 2015, que ja s’ens va presentar el maig d’aquest any, i un cop més  ha estat realitzat per l’agència CHINA es un homenatje aquest film, que va suposar la fusió entre el thriller més clàssic i el cinema de terror. D’aquesta manera, el cartell representa l’idea clau que expresa aquesta fusió, com és la caixa.

Knock-Knock-2015

“Knock Knock” de Eli Roth

D’ entre les novetats d’aquest any, podem destacar que s’afegeix una nova sala de projeccions, la Tramuntana, una vella coneguda del festival. Tambié torna la secció clásica de Noves Visions. Desapareix Focus Àsia, que es converteix una secció transversal, per la gran importància del cinema oriental, que fa que estigui present en totes les seccions. I, com a primera confirmació d’assistència al festival tenim a  Nicholas Winding Refn, director de Drive i Only God Forgives, que rebrà el premi honorífic Màquina del Temps.

d’ altra banda, Àngel Sala ens va presentar alguns dels títols ja confirmats, que formen part dels 165 films en total de que es comnposa la programació d’aquesta edició.

 

El cadaver de Anna fritz

“El cadaver de Anna Fritz”

 

 

 

Per començar, Sala ens ha anunciat Maggie, film interpretat per Arnold Schwarzenegger i Abigail Breslin, en que s’ens explica una història de zombies gens típica i poc adrenalínica; tambié veurem The Gift dirigida i protagonitzada per Joel Edgerton al costat de Jason Bateman, del productor de les sagues Insidius i The Purge, Jason Blum; tindrem l’oportunitat de veure la sensació de la Berlinale d’aquest any, Victoria, rodada en un sol pla seqüència de 140 minuts i amb la premiada Laia Costa com una de les seves protagonistes; i una altra proposta interesant es  Life d’ Anton Corbijn, amb Robert Pattison de protagonista, i que tracta la llegenda de James Dean.

MAGGIE

MAGGIE

A la secció Midnight X-Treme tindrem títols com Cooties, una pel·lícula de zombies amb Elijah Wood com a protagonista,  on ha d’ enfrentarse a un col·legi ple de nens zombies; Deathgasm, de Jason Lei Howden, una combinació de gore, màgia negra i death metal, o Contracted: Phase II, la seqüela de Contracted, que ja va triunfar en el Sitges 2013.

A Sitges 2015 també veurem la confluència tant d’autors consagrats como noves promeses. Així veurem el nou treball de Jaco Van Dormael, que ja va estar el 2010 amb   Mr. Nobody, y que ara presentarà a la Secció Oficial a Competició Le Tout Noveau Testament, una pel·lícula molt comentada a Cannes, en que l’actor Benoit Poelvoorde interpreta al mateix Dios.

A la consolidada secció Noves Visions, veurem Last Days in the Desert, de Rodrigo García, crònica de les tentacions de Jesús (Ewan McGregor) al desierto; Strangerland, de Kim Farrant, drama de tons fantàsticos, protagonitzada per Nicole Kidman; Partisan, de Ariel Kleiman, una distopía d’aires apocalíptics amb un gran Vincent Cassel, o una de les triunfadores de Sundance; Slow West, de John McLean, un western surrealista i fantasmagòric interpretado por Michael Fassbender. Tambié es presentaran títols mes experimentals como el mockumentary The Visit, de Michael Madsen; H., de Rania Attieh y Daniel Garcia, una obra poètica i visualment impactant de ciencia-ficción que va triunfar a Sundance i Berlín. Tambié tindrem la producció coreana Coin Locker Girl, de Jun-hee Hano; el retorn d’un clàssic como Michael Almereyda i la seva peculiar Experimenter, protagonitzada per Winona Ryder, o Mitchell Lichtenstein, amb la sobrenatural Angelica, un altre exemple de cinema fantàstico d’aire femeni.

SLOW WEST

SLOW WEST

D’ entre els nous autors del fantàstic estan Jon Watts amb Cop Car, un conte d’ estil comparable a clàssics como La noche del cazador o Sangre fácil. Un altre fenòmen que promet ser de culte instantani promet ser  Turbo Kid, dirigida per François Simard, Anouk Whissell y Yoann-Karl Whissell, que uneix els universos de Mad Max i The Goonies. Tambié destaca Ludo, una producció india de terror dirigida per Q & Nikon,  una mescla entre Lucio Fulci y Rob Zombie. Entre els remakes que s’oferiran, tindrem el d’un clàssic de Mario Bava Rabid Dogs, de la mà de Eric Hannezo, o el remake  de la polèmica Martyrs, dirigida per els germans Goetz.

Aquest any el Japó tindrà un paper destacat a  Sitges 2015. Tindrem l’ últim treball d’un clàssic del festival como Takashi Miike Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld, amb una meccla de vampirs, yakuza y fi del mon, que va causar sensació a Cannes. També destaquen les estrenes d’ Ataque a los Titanes i Ataque a los Titanes 2, el fin del mundo, que aniran acompanyades d’ una versió redux de la sèrie que va causar sensació l’any passat. També s’han confirmat els dos live-action que adapten el manga Parasyte, amb el que s’afegeix una nova sessió doble plena d’adrenalina.

L’animació estarà molt present aquest any, amb la presència de Miss Hokusai, de Keichi Hara, autor de Colorful i que ha trionfat en el recent Festival Internacional d’Animació d’Annecy. De Japón tambié tindrem als clàssics Shinya Tsukamoto amb el drama bèlic  Fires on the Plain, i Sion Sono , que també rebrà el premi Màquina del Temps, amb Love & Peace.

ATTACK ON TITAN

ATTACK ON TITAN

Pel que fa a la producció nacional, a mess de les ja anunciades en el seu moment, Segon origen, de Carles Porta, i El cadáver de Anna Fritz, de Hector Hernández Vicens, tindrem les premiers de Vulcania, opera prima de José Skaf, una distopía d’aire social  protagonitzada por Miquel Fernández i Aura Garrido, i l’ últim film de la factoría Filmax, Summer Camp, debut a la direcció del guionista i escritor Alberto Marini. En Noves Visions tindrem l’estrena de Sacramento, la primera obra de ficció de Carlos Cañeque.

A la secció mes alternativa del Festival, el Brigadoon, tindrem l’ estrena de Villa Nabila, de Syafiq Yusof, que ens explica uns fets reals passats en uns apartaments a Malaisia; The Entity, un creuament entre Paranormal Activity i The Ring, dirigit per Eduardo Schuldt; el film brasileny O diablo mora aquí, de Rodrigo Gasparini i Dante Vescio, i Me and my Mates vs. the Zombies Apocalypse, una comedia australiana dirigida per Declan Shrubb.

Pel que fa als documentals, Brigadoon proyectarà Jirón, centrat en el realitzador mexicà Carlos Enrique Taboada, opera prima de Christian Cueva. El documental anirà acompanyat d’una retrospectiva a Taboada amb els films Veneno para las hadas (1984) i Más negro que la noche (1975), entre d’altres. L’actriu Me Me Lai, protagonista de diversos títols de la corrent de films italians sobre caníbals presentarà Eaten Alive! The Rise and Fall of the Italian Cannibal Film, dirigit por Calum Waddell.

El festival Sitges 2015 es celebrarà el pròximo octubre, del 9 al 18. La venta d’ abonaments s’iniciarà el pròximo divendres, 17 de julio.

Quant a Esther Oliva

Barcelonina de cor, aficionada al cinema, la televisió, els llibres i les noves tecnologies. Co-directora del podcast Atmosfera Cero.
Aquesta entrada s'ha publicat en Anime, Cinema, Festival de Cinema de Sitges i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s