The Mob Doctor: Curant A La Màfia

I seguim anal·litzant el episodis pilot de les noves sèries estadounidenses d’aquesta temporada 2012-2013. Avui li toca el torn a The Mob Doctor. La sèrie està creada per Josh Berman i Rob Wright per a la cadena FOX i està protagonitzada per Jordana SpiroWilliam ForsytheZach GilfordFloriana Lima, Željko Ivanek y Jaime Lee Kirchner. A més, en aquest episodi  també contem amb la presència de Michael Rappaport.

 

Abans de res he de dir que en la vessant de l’actuació, The Mob Doctor no m’hadecepcionat, crec que tots estan bé, però m’agradaría destacar a tres en especial que son William Forsythe, que interpreta a Constantine Alexander, un mafiós reformat i amigo/protector de la Grace; l’ omnipresent i sempre secundari Željko Ivanek, en el paper del doctor Stafford White, el cap de la Grace i Michael Rappaport, en el paper de Moretti, el mafiós per al que traballa la Grace.


Però veiem de que trata The Mob DoctorLa Doctora de la Mafia, com podríem traduir el títol original, es centra en la vida de Grace Devlin, una resident de cirurjía d’un hospital de Chicago, que viu una doble vida, una com cirurjana  l’altra como protectora de la seva familia, al trobar-se amb que, per tal de pagar un deute del seu germà, es veu obligada a traballar para la mafia, que li poden demanar fins i tot assassinar. i mentrestant a de mantenir en secret aquesta segona vida davant de la seva família i els seus companys de feina. 

Amb aquesta premisa, a primer cop d’ull ens podríem esperar una sèrie fosca, violenta, amb un gran protagonisme de la mafia i que profunditzi en el que li suposa a la protagonista portar aquesta doble vida, una a cada banda de la llei.

 

I, en canvi, ens trobem davant una sèrie “tova”, que tracta casi com una anècdota aquesta implicació mafiosa i, que si s’hagués aprofitat bé, tenia una escena de gran potencial en tensió i suspens en un quiròfan, però que es resol molt de passada, precipitadament.

Per una altra banda, Grace no para d’anar d’un lloc a un altre, i mai es queda molt perquè estan continuament trucant-la al mòbil. Per cert, jo diría que mirar qui et truca davant d’un oficial del FBI, tenint en conte que no t’has preocupat d’ocultar el nom del capo de la mafia, és una mica perillós.

 

Una altra de les coses que no m’han concençut és la facilitat que Grace té per aconseguir que els altres facin coses per ella que boregen amb l’il·legalitat, o aquesta espècie d’actitut de superioritat cap als altres doctors, tenint en conte que encara és una resident. I tot ho fà per a benefici propi.

 

Una de les coses que hauríen de fer els guionistes, y suposo que ho faran, és explotar més les relacions dins la familia, amb la seva mare i el seu germà, que apareixen molt poc en aquest primer episodi, i crec que un bon camí a seguir sería el d’explotar el conflicte moral i la pressió que ha de tenir Grace com a consecuència de portar aquesta doble vida, i les circumstàncies que l’han portat a fer-se càrrec del deute del seu germà. Pero, per fer-ho, es tenen que desempallegar d’aquest aire un tant Anatomia de Grey que es viu a l’hospital.

I no m’extranyaría que els guionistes introduisin  un triangle amorós amb Grace, el noi bó i el noi dolent com a eixos, i el potenciaran. Esperem que no ho facin molt ensucrat.

 

Per al que respecta a l’última escena i l’elecció que li dona el personatge de William Forsyth, Constantine, a Grace, potser és una mica gratuita. Si ja sabem de que anirà la sèrie, a que treu cap posar-li una via d’escapada en el primer episodi, si l’autèntica gràcia està en l’intercanvi de papers que es produeix, quan el que semblava el teu amic es converteix en el propietari del teu deute. Aquest sí que és un bon gir. Potser ara Grace ja no veurà amb tanta tranquilitat la seva situació, tenint en comte que hi poden haver individuus que no no estiguin gaire contents amb la nova situació, i ella es converteixi en un objectiu en una posible guerra de bandes futura.

 

Com un amic tuiter em comentava parlant d’aquest pilot, el que han volgut fer es presentar als personatges. I és cert que, per regla general, un episodi pilot senta les bases del que serà la trama al presentar-te els personatges i el conflicte inicial, pero en el cas de The Mob Doctor he de dir que el que m’han posat sobre la taula no m’ha convençut. Poca mafia per fer honor al títol i un personatge principal una mica increible de moment, amb aquesta aparent mancade conflicte interior.

 

The Mob Doctor s’ha estrenat el 17 de setembre i s’emitirà en dilluns.

Quant a Esther Oliva

Barcelonina de cor, aficionada al cinema, la televisió, els llibres i les noves tecnologies. Co-directora del podcast Atmosfera Cero.
Aquesta entrada s'ha publicat en Opinió, Televisió i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s