Last Resort: Submarins, Capitans i Illes.

Si fa uns dies us parlava del que podria ser la aposta forta de la NBC per aquesta nova temporada televisiva, Revolution, avui us porto un altre pilot. En aquest cas es tracta de Last Resort, un drama  militar, que és una de les apostes més fortes de la ABC. La sèrie ha estat creada per Shawn Ryan, responsable d’una de les sèries més aclamades dels últims anys, The Shield, i està produida per Sony Pictures Television.


Sintesis: La sèrie es centra en la tripulació d’un submarí nuclear dels Estats Units, de nom Colorado que, després de negarse a obeir una orden de obrir foc contra Pakistan, perque no han rebut confirmació per un canal oficial, són considerats traidors al seu país i sóin atacats i donats per morts. Degut a la seva nova situació, el Capità Marcus Chaplin i la seva tripulació decidiran refugiar-se en una illa, Sainte Marina, des d’on intentaran netejar els seus noms.

El pilot m’ha agradat, molt. I per moltes raons. per començar, crec que han estat capaços de plantear el conflicte inicial, sense mostrar-se massa precipitats, amb el que no es fa extrany que es prengui la decisió final que es pren. Si bé hi han alguns moments en que si se salta a l’acció una mica precipitadament (La invasió de l’illa), però en general està ben portat i queda clar quin és el conflicte que ho desencadena tot. O això creiem perquè, paral·lelamemnt a l’acció del submarí, també tenim tota la situació que es viu a terra, amb les conspiracions i els tractes sospitosos a Estats Units, que són una senyal inequívoca que hi ha molt més en tot aquest asumpte que una simple traició. I, per afergir-hi una gota de dramatisme, un dels Almiralls que es troba en mig de tot aquest asumpte, té una filla en el Colorado.

També és veritat que hi han coses que no em van acabar de convèncer. per exemple, el fet que existeixi una base de l’ OTAN, en una illa remota i ocupada per només dues persones, i a la que hi pot entrar qualsevol, sense que salti cap alarma. O el fet que el que dirigeix l’illa sigui una espècie de tipus dur i mafiós, pero a la que li llançen un parell d’amenaces, es retira. si ets el que mana a l’illa, no et pots acovardir d’aquesta manera, i menys per un tipus que està borratxo. espero que millori o pot acabar sent un personatge molest. I, ja que parlem de personatges, a que vé aquella escena de la cambrera abraçant a un tipus que acaba de conèixer, i del que només sap que està borratxo i porta una pistola, perque està plorant? molt fora de lloc.

Una cosa  si que ens deixen clara al acabar l’episodi: Hi ha molt més en tota aquesta història i, no només pel que fà a una posible conspiració, sino també per la situació que es viurà ara a l’illa, un cop a sigut invaida pels homes del Capità Chaplin, amb els conflictes que puguin sortir amb la població nativa, amb els soldats que estan en contra de tota aquesta situació, i fins i tot entre ells mateixos. la cara que posa el Capit’a i les seves paraules ens podríen fer pensar que a ell ja li està bé tota aquesta nova situació quan, en teoria, l’objectiu és netejar els seus noms per poder tornar a casa amb les seves famílies.

Un dels punts forts d’aquest episodi pilot i de la sèrie, són els actors, capaços de fer caracteritzacions creíbles ( Amb alguna excepció) i que aporten un plus de qualitat. Andre Braugher composa un Capità Marcus Chaplin fort pero amb un punt de bogeria que el porta a les accions que empren. Scott Speedman, el segon d’abord, XO Sam Kendal, m’ha sorpres positivament tenint en conte que l’últim que havia vist d’ell era en Underworld. També m’agradaría destacar a Robert Patrick, el Chief Of Boat Joseph Prosser i a Bruce Davidson, l’Almirante Arthur Shepard, que són dos valors segurs, i aquí lo tornen a demostrar.

Completen el repartiment Daisy Betts (Teniente Grace Shepard), Autumn  Reeser ( Kilie Sinclair ), Daniel Lissing ( James King ), Camille De Pazzis ( Sophie Gerard ), Jessy Schram ( Christine Kendal ) y Dichen Lachman ( Tani Tumrenjack )

Un últim apunt per l’pambientació: ninguna queixa al respecte, molt aconseguit l’ambient del submarí. de tota manera, tot fà pensar que l’acció es traslladarà a terra ferma i no el veurem tant, cambiant aquell decorat per el de la base de L’OTAN i el poblat al que van a parar. Res a dir de les escenes que es desenvolupen als Estats Units. com a curiositat, quan es veu l’illa per primer cop, vaig tenir la sensació que era la mateixa illa on s’havia rodat Lost. I efectivament, el piloto s’ha rodat a Hawai. de la mateixa manera que el càsting s’ha fet a Honolulu.

Last Resort farà el seu debut el 27 de setembre i s’emitirà els dijous als Estats Units.

Quant a Esther Oliva

Barcelonina de cor, aficionada al cinema, la televisió, els llibres i les noves tecnologies. Co-directora del podcast Atmosfera Cero.
Aquesta entrada s'ha publicat en Opinió, Televisió i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Last Resort: Submarins, Capitans i Illes.

  1. Stacy Williams ha dit:

    Amazing article. I desire you up-to-date your blog significantly more often, I just cannot seem to be to acquire adequate of your blog. I preserved your blog in my bookmarks. Would it be feasible to do a guest post sometime?…

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s