L’ Anime de la Meva Vida :CYBORGS

Els Cyborgs son aquells humans que tenen implantades parts mecániques que serveixen per augmentar les capacitats de la part orgánica. es a dir, son humans amb modificacions que van desde una o varies extremitats, els ulls, l’oída, a altres que pràcticament la part mecànica és la majoria com el cas de Briareos Hecatonchires a Appleseed o Motoko Kusanagi de Ghost In The Shell.

Aquest tipus de personatje és molt usat en el manga i l’anime ambientat en un món futurísta i cyberpunk i amb una forta presència de tecnología, i moltes vegades relacionats amb el món militar o policial.

Aquí en teniu uns exemples. Com en el cas dels Androides, segurament no estaran tots, però n’he fet una bona tria.

 


Nausicäa: pel.lícula del 1984 del mestre japonés de l’anime Hayao Miyazaki i que és considerada la pel.lícula pre-guibli que va propiciar, gràcies al seu èxit en taquilla, la gran impulsora de la creació del famós Studio Ghibli, reponsable de pel.lícules com Mi Vecino Totoro o La Princesa Mononoke entre d’altres. És la història de la princesa Nausicäa i el seu poble que són els únics humans que viuen en terres lliures del verí que s’ha estès per tot el món arrel d’una guerra apocalíptica anomenada Els 7 Dies de Foc. Es tracta d’una història de ciència-ficció de caràcter ecologísta i que marca les pautes de tot el que serà la filmografía de Miyazaki.

Lady Kushana: la princesa de Pejite que arriba amb el seu exèrcit a la Vall on viu Nausicäa amb l’intenció de destruir el bosc verinós amb un Déu de Foc que prové de l’antiga guerra, ressucitat, i que s’havia extraviat allí. En un moment de la pel.lícula, quant es troba presonera dels habitants de la Vall, els revelarà la seva naturalesa cibernètica mostrant unes cames mecàniques i un braç que li serveix d’arma. És l’altre personatge femení fort de la pel.lícula, no especialment estimada per els homes que té al seu càrrec i que sap retirar-se quan es veu vençuda.

 

 

Gatchman: va arribar a Espanya el 1980 en una versió revisada per la companyia Sandy Frank Syndication, sota el nom de Comando G, que reduía els 105 capítols originals a 85 sota el nom de La Batalla de los Planetas. És una producció de Tatsunoko Productions i narra l’història d’un grup de cinc joves ( Mark, Jason, Princesa, Keyop i Tiny Harper) defensors de La Terra contra els atacs de l’espai exterior. El seu principal enemic és Gallactor. Tenen una nau gran que es por partir en naus petites, cadascuna d’un component. Els seus uniformes recorden l’aparença d’ocells. Aquí la sèrie es va fer molt famosa i fins i tot el grup Parchís els hi va dedicar una cançó.
Joe: o Jason com era conegut aquí a Espanya, era el component G2 que estava armat amb la ‘pluma Shuriken i la seva part de la nau era un cotxe de carreres. És el membre més temerari i més carismàtic, amb una gran punteria ( per aixó el seu uniforme representa una àliga ). Els seus pares van ser assassinats i va ser recollit i entrenat pel Doctor Nambu per formar part del grup. En un moment de la sèrie morirà però és ressucitat i transformat en cyborg pel Dr. Raphael. Fàcilment el personatge preferit per la majoria.

 

 

Mazinger Z: és una adaptació del manga del mateix nom del 1972, creació de Go Nagai, que va confesar les influències de sèries com Ironman 28 o Astroboy. Narra les aventures d’un robot gegant o mecha, Mazinger Z, construit amb una aleació anomenada Z de gran resistència, a càrrec del Doctor Juzo Kabuto. Quan aquest mor el seu nét Koji Kabuto s’encarregarà de pilotar el robot per lluitar contra el malèfic Dr Hell i els seus seguidors, entre ells el baró Ashura o el comte Broken. Ajudant-los tindran el profesor Gennosuke Yumi i la seva filla Sayaka, que també pilota un mecha de caràcter més defensiu ( Diana A i Afrodita A )
Conde Broken : quan la mà dreta del Dr. Hell, el baró Ashura, fracasa en els seus intents de destruir el Mazinger Z, entra en acció aquest oficial del exèrcit alemany ressucitat en forma de cyborg. Té cos electromagnètic i el seu cap, que està separat del cos, és la seva única part humana. Té una fortalesa volant i un exercit anomenat Creu de Ferro, i manté una gran rivalitat amb el baró per veure qui destruirà primer al robot. Els seus mètodes són més expeditius i competeix amb el baró Ashura, mitat home mitat dona, com a personatge més desagradable de la sèrie.

 

 

L’inspector Gadget: sèrie del 1983 co-produida per Canad’a, França, Estats Units i Japó. En cara que no es pot considerar un anime en sí mateix. El creador és Bruno Bianchi i està produida per Jean Chapolin. Al llarg de 86 episodis som testimonis dels casos als que s’ha d’enfrentar l’inspector Gadget, sent el Dr. Gang el seu principal enemic. Tindrà la inestimable ajuda, encara que no en sigui conscient, de la seva neboda Sophie i el seu gos Sultan.

– Inspector Gadget: Sí, ell també és un cyborg. És un oficial de la policia de Metropolis. És mes aviat despistat i resól els casos en moltes ocasions per pura casualitat, si bé la seva neboda és la que realment fà tota la feina, però mai reclama reconeixement. La seva característica més important i rellevant és que el seu cos està ple de ‘gadgets’ de tota mena que, en principi, l’ajudent en la seva feina. Aquests gadgets els hi va col.locar el profesor von Slickestein o Rodoscopio aquí a Espanya. És un cyborg ben especial.

 

 

Dragon Ball: dividida en dos parts Bola de Drac ( 1986-1989 ) i Bola de Drac Z ( 1989- 1996 ). Creació d’Akira Toriyama en manga i anime, Bola de Drac es centra en la vida i aventures d’un nen anomenat Son Goku que viu amb el seu avi i que té unes característiques molt especials: una força fora del comú i una cua estil mico que ens indiquen que aquest nen és molt especial. La historia començarà quan en Goku conegui a una noia de ciutat anomenada Bulma, amb la que emprendrà la cerca de les boles màgiques del drac. La sèrie mescla aventures, humor, arts marcials i ciencia-ficció i, a mida que progresa, s’aniran incorporant personatges i serem testimonis del creixement i maduració del nostre protagonista.

Tao Pai Pai: es un assassí a sou que apareix per primera vegada en l’arc de l’ Exercit de La Cinta Vermella. És contractat per ells per matar a en Son Goku i , en un primer moment sembla que ho ha fet, però en realitat no és així. Més tard quan s’hi torna a enfrentar en un combat mundial d’arts marcials és novament derrotat i en aquesta ocasió acaba greument ferit. Tornarà a aparèixer en un nou combat d’arts marcials, ja transformat en cyborg, i tornarà a ser derrotat per en Ten Shin Han, que habia sigut gran admidador seu en l’antiguitat. En el seu vestit porta escrites les paraules Assassinat i Et Mataré.

 

 

 

Androides 17 I 18: en realitat son cyborgs perquè tenen base orgànica. Son creacions del Doctor Gero, dos bessons, un noi d’ulls blaus i cabell negre i una noia d’ulls blaus i cabell ros. Van ser creats amb la misió de matar en Son Goku, però acaben absorvits per en Cèl.lula del que, durant la lluita dels herois amb ell, en quedaran alliberats. Mentres que l’A-17 no demostra cap mena de sentiment i li agrada matar, l’A-18 patirà un procés de transformació en la seva personalitat i fins i tot s’acabarà casant amb en Krilin i tenin una filla. Apareixen en la segona part de la sèrie Dragon Ball Z.

 

 

Alita, Àngel de Combat: o GUNNM del 1993, és adaptació del manga de Yukito Kishiro, que es va publicar entre el 1991 i el 1995. L’anime està dirigit per Hiroshi Fukutomi i és l’adaptació de la primera part del manga amb algunes modificacions ( l’introducció del personatge de Chiren). És un relat futurista situat en un món dividit en dos: Un lloc idealitzat anomenat Salem i el que podríem considerar els baixos fons anomenat El Pati que es on es desenvolupa l’acció. És un lloc on hi conviuen humans i cyborgs i on hi han uns criminals que trafiquen amb órgans humans.

Gally: és la protagonista de l’història. Va ser trobada en una deixalleria per el cyberdoctor Daisuke Ido, que la reconstrueix i l’adopta com a filla. No té memòries del seu passat però sí uns pòders excepcionals.Al principi de la seva nova vida es fà caçadora-guerrera i s’enamora d’un noi anomenat Yugo qu e té l’objectiu d’anar a Salem i haurà de lluitar contra uns gladiadors cibernétics que envien en contra seva.

 

 

 

Ghost in the Shell i Ghost in the Shell: Innocence: del 1995 i el 2004 respectivament, són dos animes dirigits per Mamoru Oshii i són l’adaptació del manga de Masamune Shirow. Es tracta d’un anime futurista o cyberpunk que segueix les peripècies d’una organització secreta de la policia, Sector 9. En la primera perseguiran a una entitat The Puppet Master; en la segona investiguen els assassinats comesos per unes nines que tenen finalitats sexuals. Si be apareixen molts cyborgs, ja que aquests s’han generalitzat, jo en destaco els tres més importants:

Mayor Kusanagi: la protagonista de la primera pel.lícula, és un cyborg que només conserva el cervell com a única part humana a conseqüencia d’un accident molt greu que va tenir de petita.. El seu cos cibernètic li permet executar proeses fora del normal. Al final acabarà fusionant la seva ment amb la del Puppet Master i escampant-se per tot el món.

 

 

 

Batou: el company de la major Kusanagi, un dels millors agents de la Secció 9. Ha substituit els ulls per implants cibernètics, a part de tenir les terminals de conexió. En sabem molt poc de la seva vida privada i no queda clara la relació entre ell i la Mokoto. Es propens de fer bromes als novells, com en Togusa. És el protagonista de la 2ª pel.lícula, Innocence.

 

 

 

Togusa: un altre agent de la Secció 9, l’única aprt cibernètica que té son les terminals de conexió remota. És el company de Batou a Innocence i és l’encarregat de vigilar l’estat emocional del seu company com a conseqüencia de la desaparició de la Major.

 

 

 

Appleseed i Appleseed Ex Machina: del 2004, basades en el manga de mateix titol obra de Masamune Shirow del 1985. Les dues estan dirigides per Shinji Aramaki. La història ens explica com la tinent Deunan Klute arriba, després de ser rescatada, a la ciutat d’Olimpo, una ciutat idílica on conviuen els homes i els bioroides, humans genéticament tractats que han perdut la capacitat de reproducció i els sentiments, el que els fà ideals per mantenir l’armonia. Però els conflictes racials faran que es planteji la possibilitat de recuperar l’Appleseed.

Briareos Hecatonchires: el compant de l’agent Klute i antic amant, ara membre de l’E.S.W.A.T ,va ser greument ferit a la guerra i ara el seu cos és en la seva majoria mecànic. Es van conèixer quan ell servia a les ordres del Coronel Klute. a pesar de seu cos cibernètic no supera a la Deunan en moltes de les seves capacitats en batalla.

 

Quant a Esther Oliva

Barcelonina de cor, aficionada al cinema, la televisió, els llibres i les noves tecnologies. Co-directora del podcast Atmosfera Cero.
Aquesta entrada s'ha publicat en Anime, Cinema, Coses meves i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s