L’anime De La Meva Vida: Androides

Que és l’anime ? Així és com es denominen els dibuixos animats del Japó. Abarquen tota mena de temes de ficció. Els medis de distribució d’aquest anime són el cinema, la televisió i el DVD/Blue Ray. Una de les seves característiques és la seva estreta relació amb  el manga (còmic japonés) , doncs molts d’aquests còmics manga tenen la seva adaptació en sèrie de televisió, pel.lícula de cinema o OVA ( Original Video Animation ).

Un dels temes més tractats en l’anime és la ciencia-ficció i, dintre d’ella els robots tenen una gran presència. En aquest post farem un cop d’ull a una de les formes més comuns de robots que apareixen a les sèries y pel.lícules , els Androides  i com han estat representats. Encara que segurament no estan tots ni de bon troç.


ANDROIDES

Els androides son robots de forma antropomòrfica que imiten conductes humanes. En general es denominen androides als robots d’aparença masculina i ginoides als que tenen aspecte femení.


Astroboy

Astroboy (Tetsuwan Atom ) del 1963. Es un anime creat per Osamu Tezuka, en blac i negre, adaptació del manga del mateix autor, que s’habia començat a publicar a principis dels anys 50. Té l’honor de ser la primera sèrie d’anime que es va emetre per la TV. Ha tingut dues revisions, una l’any 1982 i l’altre el 2003.

Atom

Atom: es la creació del doctor Tenma, que vol substituir la pèrdua del seu fill, mort en    accident de cotxe. El construeix amb poders i sentiments però al no èsser capaç de sentir gens d’afecte per ell, l’abandona en un circ on serà maltractat fins que el rescati el Dr. Ochonamizu. Té raigs X als ulls, super oída, gran potencia a les cames i braços, i també està armat. Disposa d’una gran Intel.ligència.


                

                       

El Dr. Slump

El Doctor Slump ( Dr. Slump Arale chan ) del 1981 al 1986. Es creació d’ Akira Toriyama i també és una adaptació d’un manga. Narra la historia del doctor Sembei Norimaki que viu a la Vila del Pingüí i és inventor. De totes les seves creacions la més destacada és un robot amb aparença de nena de 10 anys anomenada Arale Norimaki. Els dos viuen com una familia, ja que ningú sap que la nena en realitat és un robot. Altres personatges de la sèrie són la/les Gatchan, els companys de cole Akane, Piisuke i Taro o la senyoreta Yamabuki.


Arale

Arale :  és un ginoide amb l’aparença d’una nena de 10 anys. Té una força descomunal i corre a gran velocitat. La seva millor amiga és la Gatchan, una mena de bebè    amb ales volador. És innocent i inconscient dels seus actes molts cops. S’alimenta de Robotvita A i porta ulleres perquè a en Sembei li va sortir miop.


Home de Caramel nº 4

Obotchaman: tambè conegut com Home de Caramel nº 4, és l’equivalent en nen de l’Arale. És creació del dr. Mashirito, un científic que sempre està fent invencions contra en Sembei. Està enamorat de l’Arale i ha abandonat la casa del seu creador perquè no està d’acord amb ell i les seves intencions.

   

Bola de Drac

Dragon ball : dividida en dos parts Bola de Drac ( 1986-1989 ) i Bola de Drac Z ( 1989- 1996 ). Creació d’Akira Toriyama en manga i anime, Bola de Drac es centra en la vida i aventures d’un nen anomenat Son Goku que viu amb el seu avi i que té unes característiques molt especials: una força fora del comú i una cua estil mico que ens indiquen que aquest nen és molt especial. La historia començarà quan en Goku conegui a una noia de ciutat anomenada Bulma, amb la que emprendrà la cerca de les boles màgiques del drac. La sèrie mescla aventures, humor, arts marcials i ciencia-ficció i, a mida que progresa, s’aniran incorporant personatges i serem testimonis del creixement i maduració del nostre protagonista.


Cèl.lula

Cèl.lula: és un dels principals enemics d’en Son Goku a Bola de Drac Z. És una creació del Doctor Gero i és una barreja de varis adns: Goku, Vegeta, Cor Petit, i en Freezer i el seu pare. El seu objectiu és asimilar els androides 17 i 18 i així convertir-se en un guerrer perfecte. Ha viatjat desde el pasat per tal de poder acomplir amb el seu plà de matar a en Goku.


Androide 8

Androide 8: és un membre de l’Exercit Red Ribbon, o Cinta Vermella com el vam conèixer a TV3, que correspon a la primera sèrie, Bola de Drac. Tenía aspecte de Frankenstein i és pacífic. És una creació del Doctor Gero, la primera que apareix. Aquest és un d’aquells personatges que treballa per als dolents i que gràcies a l’heroi, en aquest cas en Goku, es passa al bon camí.


Androide 16

Androide 16: creació del doctor Gero, té un aspecto poderós i una força superior als androides 17 i 18, però és de natura amable i tranquila, molt semblant a l’androide 8, menys amb Goku. Mor lluitant contra en cèl.lula.


Androide 19

Androide 19: creació del doctor Gero i el més fidel. Té la capacitat d’absorvir la força vital d’algú mitjançant els palmells de les mans. És capaç de debilitar a en Goku i és mort per en Vegeta.


Androide del Doctor Gero

Androide 20: és una replica exacta del doctor Gero, el científic sobrevivent de L’exercit De La Cinta Vermella, obsesionat en matar a en Goku. Porta implantat el cervell del difunt doctor i, igual que l’androide 19, és capaç d’absorvir la força vital de la gent. Mor a mans de l’androide 17.


Metropolis: del 2001. Està basada en el manga d’Osamu Tezuka, dirigida per Rintaro ( que va treballar amb Tezuka a Astroboy ) i té guió de Katsuhiro Otomo, director d’Akira. La pel.lícula ens planteja un mon on els robots i els humans conviuen i on hi han marcades diferències socials. De fet és el réflex d’una societat totalitaria i fortament militaritzada.

Tima

Tima: en un argument molt semblant a Astroboy, Duke Red, l’autoritat absoluta de la ciutat de Metropolis contracta a un científic perquè li fabriqui una replica de la seva filla morta, Tima. Quan el laboratori on està és destruit per el fill del Duke, és rescatada per un noi anomenat Kenichi i junts viuran una persecució frenética per la ciutat. Ni Tima ni Kenichi son conscients de la  naturalesa robótica d’ella.


Quant a Esther Oliva

Barcelonina de cor, aficionada al cinema, la televisió, els llibres i les noves tecnologies. Co-directora del podcast Atmosfera Cero.
Aquesta entrada s'ha publicat en Anime, Cinema, Coses meves, Televisió i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s